Geef ze een Kans - kerstfeest

14-12-2017

Bijna 100 lieve lezers en lezeressen van Ditjes & Datjes zijn morgen bij de actie Geef ze een kans. In het lunchrestaurant Tante Truus in hartje Almere, waar de tv-kok al jarenlang achter het fornuis staat en bijna dertig fantastische medewerkers met een beperking meewerken in de bediening, de snoepwinkel en de keuken, gaat het eindelijk gebeuren.

De lezers stonden in de rij om bij de lunch te zijn om de Geef ze een Kans-actie van Sharon te ondersteunen. ,,Mensen wilden heel graag komen, maar vol is vol” zegt Sharon, verrast door zo veel spontane reacties. ,,Er zijn ook lezers die hebben gewoon geld overgemaakt. Dat maakt ons onvoorstelbaar blij.”

Ditjes & Datjes-kok Sharon vindt dat een aantal van haar collega’s klaar is om een horecastudie te gaan volgen om daarna aan een ‘echte’ baan te beginnen, bijvoorbeeld bij een cateraar. ,,Wij willen dat mogelijk maken en daarvoor is extra geld nodig”, zegt Sharon.

Met steun van Brookland Productions, uitgever van Ditjes & Datjes, Dirck III en anderen kunnen morgen Tante Truus-medewerkers laten zien wat ze kunnen tijdens de bijzondere  kerst-high tea. Iedereen die Tante Truus een warm hart toedraagt kan langskomen, om ook de actie te ondersteunen. ,,We hopen dat onze sponsorboom komt vol te hangen met kaartjes van mensen die deze actie willen steunen.”

De high tea gaat uiteraard niet zonder feest en kerstliedjes om goed in de stemming te komen voor het Kerstfeest van volgende week.


Nieuwe keuken en extra sluitingsdagen

Wat een nieuws bereikte ons afgelopen maand! Van de Redevco Foundation hebben we een heel fors bedrag gekregen waardoor wij onze keuken groots kunnen verbouwen! Dat betekent wel dat wij een paar dagen dicht gaan: Van 8 t/m 12 januari zijn wij gesloten. Op zaterdag 13 januari gaan wij weer open en kunnen we jullie weer van dienst zijn, vanuit onze nieuwe keuken. We kunnen ons geluk niet op met een sponsor van dit formaat!!! Bedankt, mensen van Redevco!!


In de pers

Door ons bijzondere initiatief verschijnen er regelmatig artikelen in de pers en op televisie.

Allereerst kun je hier ons jubileummagazine lezen.

Andere vermeldingen:
15-12-2017: Tante truus start met opleidingen - Omroep Flevoland (video)
03-12-2015: Tante Truus - Triade (video)
05-10-2015: Plankie eet sprinkhanen bij Tante truus - Plankie (vlog)
06-06-2015: Tante Truus viert feest - Omroep Flevoland
31-03-2014: Sprinkhanen straks dagelijkse kost?! - Margriet special
30-07-2013: Sprinkhanen op het menu bij Tante Truus - Omroep Flevoland (video)
09-03-2013: Kookoptreden en interview 'Langs de Leeuw' - NPO (video)