Support Truus en haar medewerkers

Natuurlijk heeft Truus weer even moeten incasseren toen zij wederom haar deuren moest sluiten voor gasten. Maar wie leiden hier nou het meeste onder? Haar gasten? Nee natuurlijk niet, het zijn haar kanjers, haar medewerkers! Zaten zij eindelijk weer in een goede werk flow en wisten de gasten Tante Truus weer goed te vinden komt er wéér een lockdown.

Gelukkig laat Tante Truus haar medewerkers niet in de steek en promoot ze haar 2 go producten en de webshop waar ze kan zodat de medewerkers nog steeds horeca werkzaamheden kunnen blijven uitvoeren. Helaas is het niets in vergelijking met gasten kunnen ontvangen. Ze merkt duidelijk dat de gasten liever langskomen om rustig te genieten van de kaart en de gezellige sfeer en goede service dan dat gasten nu gaan bestellen. Dat is heel begrijpelijk want de beleving in de lunchroom is nergens anders zo bijzonder en dat is heel anders dan thuis genieten van lekkers van Truus. Maar het is echt enorm spijtig dat gasten wegblijven om te bestellen of langskomen voor 2 go. Want zij en haar medewerkers kunnen de support nu hard gebruiken! De medewerkers staan te springen om hun vak uit te kunnen voeren.

Schroom dus niet en help ze een handje! Ben je in het centrum? Loop langs en haal een koffie, koek, gebak, tosti, of een broodje kroket! Heb je iets te vieren? Bel en bestel muffins of een taart. Maar ook onze webwinkel heeft voor ieder wat wils, een taartjes box, lunch box, high tea box, en een sandwich box. Vervolgens brengt een van onze medewerkers het gratis bij je thuis!

Wat kunnen zij je support goed gebruiken! Kom op, loop langs, bel of bestel hier! Kleine moeite maar een groot plezier voor de medewerkers van Tante Truus!


 

Liefs van jou met lekkers van Truus

Tijdens de aller eerste lockdown ontstond het idee om mensen op een originele manier een hart onder de riem te steken met lekkernijen van Tante Truus zoals je die gewend bent in haar lunchroom!

Intussen zitten we weer in een complete lockdown en kunnen mensen niet meer gemakkelijk bij elkaar op bezoek of gezellig ergens afspreken buiten de deur. Kortom het is een goed moment om een ander eens te verrassen en te laten weten dat je aan hem of haar denkt! Zeker tijdens kille en donkere wintermaanden kun je een lichtje schijnen op iemand met een taartjes of een hartige box van Lekkers van Truus.

Wist je dat de complete inhoud van de taartjes of de hartige box geheel wordt bereid door onze medewerkers? Op deze manier kunnen zij blijven doorwerken ondanks we nu gesloten zijn voor gasten. Het is namelijk zo ontzettend belangrijk voor deze doelgroep om hun dagelijkse routines te kunnen blijven voortzetten. Dat heeft ervaring met eerdere lockdowns wel geleerd.

Lekkers van Truus is een win-win-win situatie! Jij maakt een ander blij door een box voor iemand te bestellen, je support Tante Truus tijdens deze sluiting maar bovenal zorg je er hiermee voor dat onze medewerkers hun werk kunnen blijven doen!

Benieuwd wat er allemaal voor lekkers in onze boxjes zit? Wil je ook iemand verrassen? Kijk dan snel in onze webshop.

Bestellen = lief!


 

Tante Truus een leuke en bijzondere werkplek

Wat heeft Tante Truus toch een leuke baan! Iedere dag werkt zij met zulke fijne en bijzondere mensen, wie wil dat nou niet?

Vandaag was ik lekker aan het werk bij Truus en stond ik in de keuken met 2 van onze toppers Ad en Lisa. Lisa was bezig met taartbodems aan het bekleden met appeltaartdeeg. Ad en ik waren de appels aan het schillen. Ik vroeg hun wat onze gasten zouden moeten weten over de medewerkers van Tante Truus, iets wat mensen niet weten? Nou daar waren ze heel snel uit… Gasten beseffen lang niet altijd dat wij hier echt aan het werk zijn. Vaak zien zij deze toch aan voor dagbesteding voor mensen met een beperking of ze denken dat hier alleen maar mensen werken met het syndroom van down. Wij werken juist heel erg hard mee met onze begeleiders! Zonder onze inzet kan Tante Truus niet eens open, want dan komen ze handen te kort in de keuken en de bediening. Hoewel zowel Ad als Lisa hier al jaren werken vinden ze dit gegeven wel jammer. Wat logisch is want als je toch eens zou zien wat ze allemaal doen op een werkdag… (taarten bakken, bonnen invoeren, bonnen (gerechten) bereiden voor gasten, kijken wat we moeten bestellen, afrekenen, bezorgingen per e-bike wegbrengen, opruimen en schoonmaken etc, etc.)

Wat maakt het voor mij als begeleider nou zo leuk om met deze toppers te mogen werken? Dat is zo simpel! Ik leer zoveel van ze! Ze werken hard en zijn trots op wat ze mogen en kunnen doen. Ze accepteren alle collega’s voor wie ze zijn en iedereen is welkom. Ze zijn oprecht en hartelijk. Toen ik 5 jaar geleden net begon in deze baan hebben zij mij hier wegwijs gemaakt. Weet je wat zo bijzonder is? In het verleden heb ik  vaak genoeg met collega’s gewerkt die het licht elkaar niet in de ogen gunnen waardoor een nare werksfeer ontstond of je werd afgerekend op wie je bent. En dat waren dan collega’s “zonder beperking”. Hier zal dat nooit gebeuren en dat is waarom het zo leuk is om met deze doelgroep te mogen samenwerken!

Tante Truus is opzoek naar nieuw horeca talent! Wil jij net als Ad en Lisa jezelf ontwikkelen als cliënt-medewerker bij lunchroom Tante Truus én ontdekken welk talent jij hebt? Neem dan contact op via: https://triadevitree.nl/werken-leren/tante-truus/


 

Kindvriendelijke horeca

Wat vinden mama’s eigenlijk?

Wij vroegen een aantal mama’s wat zij belangrijk vinden als ze met hun kleine kinderen gezellig ergens een koffietje buiten de deur willen doen!

Dit is de top 5 belangrijkste faciliteiten volgens de mama’s, die een horeca locatie moet hebben:

  1. Mijn dreumes moet veilig rond kunnen lopen en hiervoor is voldoende ruimte aanwezig in de zaak.
  2. Er is een speelhoekje aanwezig zodat mijn kind zich vermaakt als ik even bijklets met mijn vriendin.
  3. Mijn kinderen willen graag kunnen kleuren aan tafel.
  4. Er staan kindergerechten op de kaart.
  5. Aanwezigheid van kinderstoelen en verschoningstafel.

Het leuke is dat Tante Truus alle faciliteiten in huis heeft die mama’s graag zien als ze buiten de deur willen eten of drinken met hun kroost en zelfs nog meer…

  1. Wij hebben een hele ruime en overzichtelijke locatie waar je kleintje zorgeloos en veilig kan rondlopen. Dat is heel erg fijn want we weten allemaal dat je dreumes graag op ontdekking gaat!
  2. Er is een leuk speelkasteel aanwezig in de lunchroom en bak met blokken. Je kind kan zich hier prima mee vermaken terwijl jij gezellig met je vriendin van je latte geniet. Bovendien zijn er 3 tafels die vlak naast de speelhoek staan zodat jijzelf lekker in de buurt van je kind kunt zitten.
  3. Tante Truus heeft altijd een doos met stiften en map met leuke kleurplaten klaarliggen voor kinderen die graag kleuren terwijl ze op hun eten wachten.
  4. Wist je dat wij zelfs een high tea voor kinderen hebben op onze kaart? In plaats van thee krijgt je kind dan limonade en de sandwiches zijn lekker belegd met jam en chocopasta. En natuurlijk hebben ze ook een mix van heerlijke zoete en hartige hapjes. Uiteraard hebben wij ook een patatje met een kroket, diverse tosti’s en een doodgewoon broodje met kaas, jam of chocopasta op de kaart staan. Bekijk hier onze menukaart.
  5. Er zijn altijd voldoende kinderstoelen in huis! In ons invaliden toilet is een verschoningstafel aanwezig.

Zoals beloofd hebben we zelfs nóg meer…

Ja, echt we hebben nog meer faciliteiten die tijdens een gezellig bezoek met je kids aan onze lunchroom niet mogen ontbreken! Wat dacht je van een ruime keuze uit bordspelletjes en puzzels? Deze staan klaar voor gebruik in onze kast. Dus terwijl jij en je kids wachten op je drankjes en appeltaart kunnen jullie vast een potje mens erger je niet spelen!


 

Tante Truus schrijft een brief

Lieve student in Almere,

Graag wil ik kennis met je maken als gast in mijn gezellige lunchroom! Wist je dat Tante Truus een hele fijne plek is om met medestudenten je opdrachten of je college voor te bereiden? Wij hebben alle tijd, ruimte, en gratis Wifi zodat jullie aan het werk kunnen met je werkgroep. Tijdens het harde werken zorgen onze enthousiaste medewerkers graag goed voor jullie! Wat dacht je van het inschenken van een heerlijke latte of een kannetje muntthee met daarbij een zelfgemaakte chocolatechip cookie of een brownie. Je hebt natuurlijk je shotje suikers wel nodig om bij de les te kunnen blijven.

Heb je de hele ochtend hoorcollege gehad? Suizen je oren nog na? Heb je een houten kont van het stilzitten? Loop dan gezellig bij ons binnen voor je lunchpauze. Wij hebben een heerlijke kaart waarvan meerdere van onze gerechten perfect past bij een hongerige student! Wat dacht je van een snelle, lekkere en diverse lunch ons “12 uurtje”?

Het 12 uurtje is de hele dag te bestellen en bestaat uit een soepje met 2 plakken oerbrood, een rundvlees of vega kroket en een gebakken ei. De prijs van maar €7,50 past bovendien perfect in het kleine studentenbudget!

Om jullie met ons kennis te laten maken hebben wij een speciale actie voor alle studenten op vertoon van je geldige studentenpas. Check de QR code voor de actie! https://www.tantetruusalmere.nl/aanbod/specials

Hebben we je een beetje nieuwsgierig gemaakt?

Dan hopen we je snel te zien in onze fijne lunchroom!

Veel liefs,

Team Tante Truus


 

Voeden kan hier

Wist je dat Tante Truus al jaren een horeca gelegenheid is waar moeders van harte welkom zijn om hun kind rustig de borst te kunnen geven? Daar zijn wij heel erg trots op want moedermelk bevat tenslotte precies de voedingsstoffen die een baby nodig heeft en beschermt je kind ook tegen ziekten en infecties.

Waarom wist ik niet dat jullie een ‘voeden kan hier’ locatie zijn? Door de coronatijd is dit gegeven een beetje in de vergetelheid geraakt vandaar dat wij hier nu extra aandacht aan besteden zodat je weet dat iedereen en dus ook jij je baby hier welkom zijn.

Is het aan de buitenkant zichtbaar dat Tante Truus een van de ‘voeden kan hier’ locaties in Almere is? Jazeker, met trots hebben wij een stikker van het beeldmerk ‘voeden kan hier’ bij onze ingang hangen.

Wat doet Tante Truus zoal om moeders met voedende kinderen te pamperen? Wij weten natuurlijk dat als je borstvoeding geeft ook jezelf goed moet verzorgen! Uiteraard hebben wij allerlei lekkers op onze kaart voor de moeders die net als het kind goed op krachten moet blijven. Denk hierbij aan een heerlijk en gezonde verse soep, een tosti of broodje van onze kaart of gewoon een huisgemaakt gebakje omdat je het hebt verdiend. Neem maar eens een kijkje op onze menukaart.

Wist je dat Tante Truus ook een speciaal gerecht heeft voor moeders die borstvoeding geven? Moeders die borstvoeding geven letten ook op wat zijzelf eten. Zo zullen moeders bijvoorbeeld bepaalde of specifieke ingrediënten vermeiden omdat anders de darmpjes van de baby hierop kunnen reageren. Daarom hebben wij een heerlijk broodje hummus met gegrilde groente op de kaart staan. Deze kan uiteraard ook op glutenvrij brood worden besteld.

Kortom alle mama’s met hun baby’s hebben redenen genoeg om samen lekker buiten de deur te gaan eten of drinken. Kun je gelijk weer even afspreken met je vriendin die je eigenlijk al te lang niet meer hebt gezien. En het broertje of zusje van je baby is natuurlijk ook meer dan welkom.


 

Internationale vrouwendag

In 2021 is het thema van Internationale Vrouwendag: ‘Invloed met Impact’. Een thema dat positiviteit uit dient te stralen. Binnen de sociale ondernemingen vinden wij ‘positiviteit’ een waardevol begrip. We gingen met onze medewerkster Lisa in gesprek.

Op welke manier draag jij als vrouw positiviteit over op anderen?

Lisa: Ik ben al heel lang begeleidster bij de scouting van leuke jongens en meiden. Daar leer ik ze om op een positieve en respectvolle manier met elkaar om te gaan, samen te werken en dat iedereen gelijk is! Dit geeft mij veel voldoening.

Ben jij blij met de rechten die je als vrouw hebt ten opzichte van zo’n 100 jaar geleden?

Lisa: Jazeker! Als vrouw in Nederland mag ik namelijk; werken, stemmen en kleding dragen die ik wil. Daarom ben ik ook blij dat ik in deze tijd leef en niet 100 jaar terug.

Voel jij je vrij en veilig als vrouw in Nederland?

Lisa: Op zich voel ik mij in ons land vrij en veilig. Wel vind ik dat vrouwen het meer voor elkaar moeten opnemen. Ik merk dat ik nog vaak op mijn hoede moet zijn als ik bijvoorbeeld over straat loop. Mensen kunnen zomaar wat roepen naar je en als je dan niet reageert kunnen ze lelijke dingen gaan schreeuwen. Als je wel reageert kan je juist weer een verkeerd signaal afgeven. Dat vind ik soms wel lastig. 

Waar ben je als vrouw zijnde trots op?

Lisa: Op mijn werk! Ik werk in de keuken bij lunchroom Tante Truus en meestal werk ik als enige vrouw tussen de mannen. Het voelt goed dat ik daar tussen sta als vrouw. De keuken in de horeca is toch meestal nog een mannenwereld. Daarom vind het erg leuk dat er sinds kort weer een vrouwelijke kok bij ons werkt.

Internationale vrouwendag werd in 1911 voor het eerst gevierd. Nederland deed een jaar later ook mee. De dag staat voor solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen. 

Tante Truus is een sociale onderneming van Triade. Op alle locaties van Triade wordt gewerkt met aandacht en trots, waarbij plezier voorop staat. Op onze locaties werken mensen met een verstandelijke of psychische beperking.


 

Tante Truus maakt #eenkleingebaar

Op 24 december hebben onze medewerkers Lisa Swart en Edgar Messink zelfgemaakte wenskaarten en zakjes koekjes overhandigd aan zorgcoach Robbert Reuving  voor alle bewoners van Woonzorgcentrum de Kiekendief.

Omdat ook de deuren van Tante Truus sinds 1 december gesloten zijn, is het werk voor de medewerkers behoorlijk veranderd. Tante Truus is een sociale onderneming van Triade Vitree en een horecalocatie waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Natuurlijk kunnen wij op kleine schaal nog wat horecataken uitvoeren, zo hebben wij dagelijks bestellingen klaar te maken die wij vervolgens bezorgen op onze elektrische bezorgfiets. Deze bestellingen ontvangen wij via onze webshop www.lekkerstvantruus.nl.

Helaas vullen wij hiermee geen hele dagen dus sinds de landelijke sluiting van alle horeca functioneren wij tijdelijk als een dagbesteding. Hierdoor kunnen wij gelukkig onze medewerkers blijven ontvangen en hebben we dus tijd voor leuke andere dingen.

De medewerkers wilde graag iets doen voor een ander. Zo ontstond het idee om ons in te zetten voor ‘Eén tegen eenzaamheid’ en hebben wij gekozen om mee te doen aan de actie #maakeenkleingebaar door zelf mooie kaarten te maken voor de feestdagen en lekkere koekjes te bakken voor ouderen. Enthousiast over dit idee hebben wij gebeld met Woonzorgcentrum de Kiekendief om te overleggen of de bewoners het leuk zouden vinden om iets van ons te ontvangen. Zo zijn we aan de slag gegaan en hebben de medewerkers hun creatieve kant laten zien en mooie kaarten gemaakt voor de feestdagen. Daarbij wilde het keukenteam graag koekjes bakken voor bij de wenskaart. Dit resulteerde in het maken van 115 wenskaarten met daarbij 115 zakjes zelfgemaakte koekjes. 

 

 


Nieuw: bezorging vanuit Truus op de elektrische fiets

Sinds de 2e sluiting van de horeca is Truus nog wel werkzaam als dagbesteding. Dat betekent dat onze medewerkers gelukkig nog mogen blijven komen. Het liefste bieden wij hen zoveel mogelijk horeca gerelateerde werkzaamheden aan. Tenslotte is de horeca waar zij met hun hart voor hebben gekozen! Momenteel bestaan de werkzaamheden uit o.a. het verpakken van snoep, het wegen en maken van theezakjes voor onze collega’s bij Kleurkracht en andere activiteiten. Maar de dagen zijn lang als je geen gasten meer kan ontvangen. Daarom zetten wij nu groots in om de bezorg- en afhaalmogelijkheden uit te breiden! Zo kunnen wij de medewerkers toch horeca werkzaamheden blijven aanbieden, want dat is tenslotte echt hun passie! Steun jij ons hierbij door ook een van onze boxen te bestellen? Ook leuk om daar iemand mee te verrassen, of gewoon lekker om zelf van te genieten! Dus bestel nu op www.lekkersvantruus.nl jij blij, wij blij!

Vanaf maandag 26 oktober kan iedereen die hard aan het thuiswerken is, toe is aan een break, of geen zin heeft om een lunch te maken bij www.lekkersvantruus.nl een lunch box bestellen voor maar €10,50. 

Je hebt met de lunch box keuze uit 5 soorten rijkbelegde luxe bollen bruin of wit, met een flesje verse jus d’Orange of water, een stuk seizoensfruit, een stukje huisgemaakte brownie toe en een zakje oud Hollandsche pepermuntjes na.

Je ontvangt je bestelling tussen 11.00-12.30 uur. We hebben 3 hele enthousiaste medewerkers die op de elektrische fiets gratis in heel Almere de bezorging bij je thuis brengen. En mocht jouw adres echt in een uithoek van Almere liggen dan bezorgen wij met de auto. 

Afhalen op onze locatie kan dus ook. Zo hebben wij Tante Truus getransformeerd in “de Truus Pop-Up Store”. Van woensdag tot en met zaterdag kun je tussen 10.00-15.00 terecht voor; koffie, thee, gebak en snoep “to go” en je kan natuurlijk je lunch online bestellen en bij ons afhalen. Hou onze socials in de gaten voor leuke acties!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tante Truus is weer open voor gasten

Wisten jullie, dat wij sinds woensdag 1 juli weer open zijn? In verband met het Coronavirus hebben wij wel een aantal aanpassingen aangebracht zoals looproutes en diverse plekken ingericht voor desinfectie. Momenteel zijn wij geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00-16.00 uur. Ook kunnen wij mededelen dat wij een nieuwe menukaart hebben!
Komen jullie de nieuwe gerechten uitproberen of kiezen jullie voor onze traditionele maar vernieuwde high tea?

Wij verzoeken je vooraf te reserveren via (dit kan ook aan de deur)

http://www.tantetruusalmere.nl/contact-route
info@tantetruusalmere.nl

Wij verwelkomen jullie graag weer bij Tante Truus!!!


Tante Truus blijft nog even dicht

Omdat de zorg voor onze cliëntmedewerkers voorop staat, heeft Triade ervoor gekozen om de horecalocaties Eksternest, Tante Truus, Puur op Smaak en Roest nog niet te openen per 1 juni.

Het kabinet staat terrassen en restaurants toe per 1 juni weer open te gaan, mits zij zich aan een aantal regels houden. Deze openstelling komt voor ons nog wat te vroeg. We vinden de zorg voor onze medewerkers het meest belangrijk en bekijken momenteel hoe we op een zo veilig mogelijke manier de horecalocaties weer op kunnen starten. We zoeken steeds weer het evenwicht tussen vrijheid en veiligheid voor cliënten, verwanten en begeleiders en natuurlijk onze gasten.

We houden jullie op de hoogte en hopen onze gasten snel weer te kunnen ontvangen.

Kun je echt niet langer wachten? Bestel dan voor thuis een heerlijke taartjes box uit eigen keuken via https://www.lekkersvantruus.nl


Taartjes Box van Lekkers van Truus uitgedeeld door BUN

De Taartjesbox van Lekkers van Truus werd zaterdag aan meer dan 800 medewerkers en bewoners van Zorggroep Almere uitgedeeld. Dit was een intiatief van Jan Bun samen met Emke Koelman namens BUN.nl. 

Om zorgverleners (en bewoners) een hart onder de riem te steken werd er in de supermarkten van BUN in Almere afgelopen week bij besteding van meer dan 25 euro door BUN een bedrag opzij gezet. De actie was een groot succes. Hierdoor genoten meer dan 800 medewerkers en bewoners in de verzorgingstehuizen van een Taartjes Box, verzorgd door Lekkers van Truus. Lekkers van Truus is een initiatief van lunchroom Tante Truus, dat ontstaan is door de coronamaatregelen.

Met vijf filialen in Almere en hun hoofdkantoor, heeft BUN een bijzondere band opgebouwd met de stad. Sinds 1979 is de onderneming gevestigd in Almere. Jan Bun: “Almere blijft voor ons een bijzondere plaats. Wij doen graag iets extra voor de stad als dat kan en zeker in deze bijzondere tijd.”

Partnerschap met Tante Truus

"De keuze voor Lekkers van Truus was snel gemaakt en dat maakt deze actie voor ons extra bijzonder. Al jaren ondersteunen wij Tante Truus achter de schermen. Recent hebben wij een langjarige partnerschap afgesproken. Tante Truus is een schitterende sociale onderneming waar mensen met een verstandelijke beperking actief deelnemen aan onze maatschappij. De coronamaatregelen treft hen hard. Deze samenwerking was dan ook een welkome verrassing voor hen.”, aldus Bun.

Medewerkers en bewoners reageerden verheugd. “Leuk om op deze manier in het zonnetje gezet te worden. Iedereen binnen de zorggroep werkt hard om de benodigde zorg te verlenen. Tegelijkertijd zien wij dat bewoners, ook met Moederdag, het zonder bezoek van dierbaren moeten doen. Wij zijn echt heel erg blij met dit gebaar”, vertelt Lieke Sonderman van Zorggroep Almere.

Inhoud Taartjes Box

De Taartjes Box van Lekkers van Truus zit vol versgebakken lekkernijen zoals brownie en cheesecake. Daarbij een heerlijke bonbon, koffie en thee. Het idee erachter is dat je deze box een ander cadeau doet.

 


Nieuw Lekkers van Truus!

Verras iemand, geef een complimentje. Laat weten dat je aan hem of haar denkt. Iemand die je eigenlijk even zou willen knuffelen. Deel een zoet en smakelijk geluksmoment. Zo zorgen we met elkaar, dat we er voor elkaar zijn.

Geef #Liefsvanjou met #LekkersvanTruus Wij bezorgen gratis in Almere, inclusief een unieke kaart met jouw persoonlijke boodschap.

Bestellen kan hier  


Nieuwe Piggy beloningen

Hoewel wij jullie als gasten enorm missen in deze tijden willen wij je laten weten waar wij mee bezig zijn. Het gaat namelijk nog leuker worden om de Piggy punten te sparen!

De beloningen die er nu zijn, zijn bijvoorbeeld een gratis kopje koffie of een stukje appeltaart. Maar wat dacht je van een hele appeltaart voor thuis, af te halen bij Café Roest? Gratis snoep bij Tante Truus? Of lunchen bij het Eksternest?

De beloningen verschillen per locatie. Bij alle locaties kun je sparen op dezelfde pas. Deze gespaarde punten kan je dan weer bij een locatie naar keuze inleveren. Vergeet bij het afrekenen dus niet je Piggy pas te scannen. Dit kan met de pas zelf, maar ook via de Piggy app.

Welke beloningen er allemaal komen, is nog een verrassing. Houd de website in de gaten!


Kaartje sturen

Nu Tante Truus tijdelijk verplicht haar lunchroom heeft moeten sluiten, heeft zij alle tijd om haar medewerkers een kaartje te sturen.

Het sociale leven is voor veel van onze cliënten stil te komen liggen. Ze kunnen niet meer naar hun werk, winkels zijn gesloten en je mag niet zomaar naar buiten. Het is een uitdaging geworden om de dagen door te komen. 

Sommigen genieten enorm van deze vrije tijd en kijken graag series en films of luisteren muziek. Oftewel ze gaan volledig in de chill-modus. Anderen moeten enorm wennen dat hun dagelijkse routine zo verstoord is en kunnen niet wachten om weer aan het werk te kunnen in de lunchroom. Daarom proberen wij op verschillende manieren in contact te blijven met onze kanjers! Zo bellen wij geregeld met ze en hebben we contact via Facebook en Instagram. Maar wat is er nou leuker dan per post een kaartje te ontvangen?

Samen met onze vrijwilligers hebben wij ervoor gezorgd dat alle medewerkers een kaartje ontvingen. Deze actie is warm ontvangen en dus voor herhaling vatbaar indien de sluiting nog langer gaat duren.


Tante Truus sluit vanwege Corona-maatregelen

Triade sluit al haar horeca-ondernemingen voor het publiek, dus ook Tante Truus. Dit is het gevolg van de landelijke maatregelen die genomen zijn vanwege uitbraak van het coronavirus.

Zondag 15 maart zijn er nieuwe landelijke maatregelen bekend gemaakt om besmetting van het coronavirus onder controle te krijgen. De belangrijkste maatregelen betreffen het sluiten van horeca en scholen.

In al onze maatregelen volgen we nauwlettend de landelijke richtlijnen en adviezen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

Telefonisch zijn we momenteel nu wat moeilijker bereikbaar, maar onze mailbox wordt bijgehouden. Vragen? Stuur een mailtje naar: info@tantetruusalmere.nl

 


Nieuwe data Jazz lunchconcert

Komt jij ook gezellig langs voor een kopje koffie, thee of iets anders onder het genot van de heerlijke jazzmuziek? Het 'Tante Truus Trio', bassist Erik Robaard, pianist Cajan Witmer en drummer Philip ten Bosch, spelen fijne jazz standards afgewisseld met Brazilaanse bossa's met hier en daar een uitstapje naar een mooi popliedje.

Inmiddels heeft het trio een groepje fans opgebouwd, die elke keer de weg naar Tante Truus weten te vinden.

Wees welkom op:

woensdag 18 maart GEANNULLEERD WEGENS CORONA!!!
woensdag 17 juni GEANNULLEERD WEGENS CORONA!!!
woensdag 16 september GEANNULEERD WEGENS CORONA!!!
woensdag 16 december GEANNULEERD WEGENS CORONA!!!Reserveren is voor deze data is verplicht en kan via info@tantetruusalmere.nl.Internationale Vrouwendag

Vrijheid is het thema van internationale vrouwendag zondag 8 maart. Ook binnen de sociale ondernemingen vinden we ‘vrijheid’ een waardevol begrip. We stelden een aantal vragen over dit thema aan onze medewerkster Cheryll.

Wat betekent vrijheid voor jou?
Cheryll: 
Voor mij is vrijheid het hebben van mijn eigen huis en daar alleen en zelfstandig kunnen wonen. Vrijheid is ook dat ik zelf beslissingen kan nemen. Alles dat ik heb bereikt in mijn leven komt doordat wij in vrijheid leven.

Ben je trots om een vrouw te zijn?
Cheryll: 
Ik ben trots om een vrouw te zijn, ik ben zelfstandig en kan gaan en staan waar en wanneer ik wil.

Wat vind je van de rechten die we vroeger hadden?
Cheryll: 
Met de rechten van vroeger ben ik het niet eens! Het gevoel dat ik krijg als ik eraan denk aan dat vrouwen vroeger zo weinig mochten, is niet een leuk gevoel. Ik ben blij dat het nu veranderd is.

Wat vind je van de rechten die wij vrouwen nu hebben?
Cheryll: 
Ik vind het goed dat vrouwen nu mogen stemmen en hun mening uiten. Gelukkig is er voor vrouwen veel veranderd.

Ben je blij met de rechten die jij zelf nu hebt?
Cheryll: 
Ja ik ben blij met de rechten die ik nu heb. Ik ben supertrots dat ik nu ook mijn eigen huis en spullen heb, zoals een fornuis en een wasmachine. 

Internationale vrouwendag werd in 1911 voor het eerst gevierd. Nederland deed een jaar later ook mee. De dag staat voor solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen. Meer vind je op de website van Internationale Vrouwendag.

Tante Truus is een sociale onderneming van Triade. Op alle locaties van Triade wordt gewerkt met aandacht en trots, waarbij plezier voorop staat. Op onze locaties werken mensen met een verstandelijke of psychische beperking. Lees meer op onze ‘over-ons’ pagina over wie wij zijn, wat wij doen en wat we bieden.


Bun drie jaar partner van Tante Truus

Bun heeft zich voor drie jaar als partner verbonden aan lunchroom Tante Truus in Almere, de sociale onderneming van Triade. Maandag 16 december heeft Jan Bun een cheque ter waarde van drie jaar commerciële begeleiding overhandigd aan Janneke van West.

Tante Truus maakt de stad mooier

“Wij willen als Almeerse onderneming iets terug doen voor de lokale samenleving”, vindt Jan Bun. “Tante Truus maakt onze stad mooier en meer divers. Met ons partnerschap willen we meehelpen om die positie in stand te houden.”

Bun wijst ook op de belangrijke sociale functie van Tante Truus: het bieden van een plezierige en zinvolle dagbesteding in een beschermde omgeving aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking met ondersteuning van Triade.
 

Kortingsactie

Een van de acties die voortkomt uit het partnerschap met Bun is een kortingsactie waaraan de AH-supermarkten in Almere meedoen. Ook komt er een publiekscampagne om meer bekendheid te geven aan Tante Truus en krijgt de lunchroom directe financiële ondersteuning. De kortingsactie start in januari. 

Overhandiging cheque van Bun aan Tante Truus

Vlnr: directeur Bun Ontwikkeling Mark Pol, Jan Bun, cliënt-medewerker Kris, coördinator Horeca Triade Janneke van West en cliëntmedewerker Melanie

 


Erkend horeca-certificaat voor cliëntmedewerkers

16 juli 2018

Opperste concentratie bij onze cliëntmedewerkers tijdens het examen voor hun eerste erkende horeca-certificaat. Serina, Michelle, Ad, Tim en Lisa begonnen eerder dit jaar aan een landelijk erkende horecaopleiding en hebben deze vandaag onder leiding van chefkok Sharon de Miranda succesvol afgerond.

Nu onze cliëntmedewerkers het felbegeerde Boris-certificaat op zak hebben kunnen zij na de zomer starten met de officiële opleiding Keuken-assistent bij ProAlmere.

Omroep Flevoland

Verslaggever Rob Brouwer van Omroep Flevoland was er vanochtend bij en sprak met Nancy Bennenk, trotse beheerder van Lunchroom Tante Truus, luister de reportage hier terug.Medewerkers sociale ondernemingen ontvangen certificaat

30 januari 2018

Het afgelopen jaar hebben de medewerkers van sociale ondernemingen Roest, Tante Truus en het Eksternest hard gewerkt aan het behalen van hun certificaten in de horeca. Gisterenavond zijn de certificaten tijdens een feestelijke bijeenkomst in Corrosia, in het bijzijn van familie en ouders uitgereikt.

Triade werkt voor de ontwikkeling van cliënten op de dagbestedingslocaties met certificaten. Zo zijn er certificaten te behalen voor winkelmedewerker, mise en place (kok), barvrouw/-man, etc. Stapsgewijs leren de cliënten omgaan met de dagelijkse praktijk en werken ze aan voorgeschreven doelen. Dit zijn competenties uit de horeca opleidingen MBO niveau 1, deze zijn herijkt naar Triade certificaten. Zo kunnen de cliënten op hun eigen tempo dezelfde competenties behalen.

Op 29 januari hebben 65 cliënten van Triade een certificaat ontvangen.

Lees hier het verhaal van cliëntmedewerker Jantina, zij behaalde via Triade het basiscertificaat hygiëne.


Nieuwe keuken

Wat een nieuws bereikte ons afgelopen maand! Van de Redevco Foundation hebben we een heel fors bedrag gekregen waardoor wij onze keuken groots kunnen verbouwen! We kunnen ons geluk niet op met een sponsor van dit formaat!!! Bedankt, mensen van Redevco!!


In de pers

Door ons bijzondere initiatief verschijnen er regelmatig artikelen in de pers en op televisie.

Allereerst kun je hier ons jubileummagazine lezen.

Andere vermeldingen:
15-12-2017: Emotioneel kerstfeest bij Tante Truus - Ditjes & Datjes
15-12-2017: Tante truus start met opleidingen - Omroep Flevoland (video)
03-12-2015: Tante Truus - Triade (video)
05-10-2015: Plankie eet sprinkhanen bij Tante truus - Plankie (vlog)
06-06-2015: Tante Truus viert feest - Omroep Flevoland
31-03-2014: Sprinkhanen straks dagelijkse kost?! - Margriet special
30-07-2013: Sprinkhanen op het menu bij Tante Truus - Omroep Flevoland (video)
09-03-2013: Kookoptreden en interview 'Langs de Leeuw' - NPO (video)